Her kan du finde de oftest stillede spørgsmål og svar om vores tests, vores modeller og vores service. Hvis du har yderligere spørgsmål, så kontakt endelig vores support.

Hvorfor er forløbet hos GENEX særligt? +

Vi har udviklet et vægttabsprogram, hvor dit store og unikke genetiske datasæt og ligeledes enorme datasæt fra din tarmflora indgår i vores komponering af et specifikt optimeret forløb til dig. 

Får jeg selv adgang til analyseresultaterne? +

Ja, du kan godt selv gå ind på dit GENEX dashboard og se analyse data. Dog er det primære formål at GENEX anvender analyse resultaterne i beregninger og tilrettelæggelse af dit vægttabsforløb.

Hvor kan jeg tilgå mine vægttabsplaner? +

Du modtager en email med en notifikation og et link, når dit forløb og planer er færdigkomponeret

Hvorfor skal jeg kende mit BMI (Body Mass Index)? +

BMI (Body Mass Index) er et tal, der er beregnet ud fra din vægt og højde. Det er ikke en præcis beregning af procentdelen af kropsfedt, men det er en nem måde at fastslå, hvor din vægt ligger inden for området mellem sund og usund.

Det er vigtigt at bemærke, at BMI er et nyttigt mål for de fleste mennesker over 18 år. Men der er kun tale om et skøn, da det ikke tager højde for alder, etnicitet, køn og kropsbygning.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at tjekke din sunde vægt med denne BMI-skala defineret af WHO (World Health Organization).  

BMI beregner: https://genex.dk/bmi/

Hvad er konsekvenserne ved overvægt? +

De fleste overvægtige har øget risiko for at udvikle følgesygdomme som følge af overvægt. 

Hvilke sygdomme man får, afhænger af andre faktorer såsom fysisk aktivitetsniveau, kostsammensætning og gener, der for eksempel øger risikoen for insulinresistens og type 2 diabetes. 

Følgesygdommene kan opdeles i:

  • Psykiske problemer som mindreværdsfølelse forårsaget af større eller mindre grader af diskriminering og social isolering.
  • Nedsat insulinfølsomhed og type 2 diabetes 3 til 5 dobler risikoen for hjertekarsygdom i form af blodpropper i hjerte og hjerne.
  • Fysisk/mekaniske problemer som åndenød og søvnapnø, problemer med personlig hygiejne, smerter specielt i knæ, men også i hofte og ryg.
  • Kræft såsom brystkræft, æggestokkræft, livmoderkræft og tyktarmskræft, hvor risikoen fordobles
  • Nedsat fertilitet hos begge køn
  • Øvrige: risikoen for galdesten tredobles, øget tendens til uren hud samt øget risiko for komplikationer ved operation.

Tjek dit BMI her https://genex.dk/bmi/

Du kan blive klogere på overvægt her: Bliv klogere på overvægt  (Novo Nordisk website)

Kan jeg se om jeg har sygedomme? +

Nej, GENEX bruger analyseresultaterne til at komponere de mest effektfulde forløb for din livsstilsomlægning og vægttab.

Kan jeg fortryde mit køb? +

Desværre, kan du ikke fortryde dit køb, da vores forløb, test og analyser er tilpasset kun til dig.  

Hvor meget kan man læse i generne? +

Tidligere kunne man kun undersøge ét eller ganske få gener ad gangen. Det kunne derfor tage mange år at påvise den præcise genetiske årsag til fx. en arvelig sygdom eller hvordan en person forbrænder og optager næring. Med udvikling af nye, forbedrede teknikker er det nu muligt at undersøge hele menneskets genom på én gang. Det kalder man fuld sekventeret genetiske undersøgelser af arvematerialet (generne).

GENEX benytter kun sekventeringsdata omkring ernæring og fysisk aktivitet. På nuværende tidspunkt ønsker vi ikke, at præsentere vores brugere for mere sensitive information omkring arvelig sygdom etc.   

Mere baggrundsinformation

Vi har alle sammen 23 kromosomer fra vores mor og 23 fra vores far. De udgør vores cirka 3 milliarder lange genetiske kode, som vi kalder genomet. Vores genchip sætter 600.000 målepunkter ud i denne 3 milliarder tegn lange genetiske kode. Det kan vi bruge til at studere sundhed og sygdom og betyder bl.a., at man kan finde årsager til en arvelig sygdom langt hurtigere og nemmere end før.

Forskningen i gener og genændringer forventes at bringe ny viden, så man i højere grad kan målrette behandlingen til den enkelte person – til gavn for folkesundheden.

Vi sammenligner personers genprofiler for at finde sammenhænge mellem gener, helbred og sygdom. På den måde forventer vi at blive klogere på en lang række sygdomme og på sigt kunne gribe ind tidligere og forbygge, man ville kunne diagnosticere mere præcist og sikre den rette behandling til den enkelte.

Hvor meget kan man læse i tarmfloraen (Mikrobiom)? +

Vi tilbyder en analyse af næsten hele spektret af bakterier, der lever i tarmen. Da vi arbejder DNA-baseret, er analysen meget dyb og præcis. 

De områder, vi analyserer og fortolker, er følgende: tarmbakteriel diversitet, proteobakterier, immunstyrke, immunregulering, evne til at fordøje (inden for områderne proteiner, fedt, kulhydrater), mikrobeassocieret intolerance og allergier, indikatorer for inflammation og forstoppelse, og søvn og sindstilstand. 

Derudover analyserer vi bakterieforholdet, som er ansvarligt for kalorieudnyttelsen.

Koster Online Konsultation ekstra? +

Nej, forløbet har to planlagte online konsultationer. 

Vi overvejer om man eventuelt skulle kunne købe ekstra konsultationer.

Er retur forsendelsen af mine prøver også dækket? +

ja, du modtager tests fragtfrit og der ligger en returlabel i pakken, hvor returfragten også er betalt.

Hvem kan jeg kontakte hvis jeg flere spørgsmål? +

Kontakt os endeligt, hvis du har spørgsmål som du ikke kan finde svar på her på siden.

Kontakt os på service@genex.dk

Hvornår skal jeg booke tid til min Online Konsultation? +

Du skal først booke tid når du har modtaget besked om at dine planner og analyseresultater ligger klar. Du modtager en mail med notifikationen og link til bookingkalenderen.

Hvornår skal jeg forvente at modtage test kits? +

Du skal forvente at modtage testkits inden for 1-2 dage efter bestilling.